ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

 

Η ορεινή ποδηλασία είναι ένα άθλημα, στο οποίο ο αθλητής – αναβάτης, οδηγεί ένα ποδήλατο (mountain bike) ειδικά κατασκευασμένο, για εκτός δρόμου διαδρομές μέσα στη φύση, σε δασικούς δύσβατους δρόμους, αλλά και μονοπάτια.
Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, αντοχή, ισορροπία, αυτονομία και -φυσικά- ποδηλατικές δεξιότητες. Επίσης, συχνά απαιτείται από τον ποδηλάτη, η δυνατότητα επιδιόρθωσης του ποδηλάτου σε περίπτωση βλάβης. Η τεχνική στην ποδηλασία συνήθως μαθαίνεται από πολύ μικρή ηλικία.mountainbike
Η Ελλάδα προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία, σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικότερα άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο. Το ανάγλυφό της, προσφέρει μια πλειάδα μονοπατιών και δασικών δρόμων, στους οποίους μπορεί να απολαύσει κανείς ορεινή ποδηλασία, σε όλες τις κλίσεις και σε όλα τα εδάφη.
Η ορεινή ποδηλασία περιλαμβάνει:
Διαδρομές αντοχής (cross country): Περιλαμβάνουν ποικιλόμορφο έδαφος με ανάβαση και κατάβαση, φυσικά εμπόδια, δράση σε όλες τις παραμέτρους. Ο συγκεκριμένος τύπος ορεινής ποδηλασίας είναι ο μοναδικός που συμπεριλαμβάνεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα (ανδρών και γυναικών) από τους ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα το 1996.
Ελεύθερη κατάβαση (Downhill): Η αδρεναλίνη είναι στα κόκκινα. Η τεχνολογία εξοπλισμού και η τεχνική των αναβατών σε αφήνουν άφωνο.
Κόστος ομάδας αριθμού 6 άτόμων για διαδρομές μικρής διάρκειας  2-3 ώρες 20€/άτομο, για διαδρομές μεσαίας  διάρκειας  4-5 ώρες  25€/άτομο, για διαδρομές μεγάλης διάρκειας  6-9 ώρες  35€/άτομο.
Περιλαμβάνει συνοδεία σε  διαδρομές με χωματόδρομους και μονοπάτια στα καταπράσινα δάση των Τζουμέρκων σε χαμηλό υψόμετρο μέχρι τα 1400 μέτρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

Σχόλια Επισκεπτών