ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

parapente

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως παραπέντε από την Γαλλική του ονομασία Parapente) αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας.
Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή parapente είναι  εύκολη, εύχρηστη και οικονομική πτητική συσκευή που μπορεί να μας προσφέρει απίστευτες εικόνες, εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ευτυχίας.
 
parapente2Πρόκειται για μία εφεύρεση των Γάλλων αλπινιστών που στην δεκαετία του 70 δοκίμασαν να κατέβουν από τα βουνά στα οποία ανέβαιναν με ένα πιο εύκολο αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Ο τρόπος αυτός την επόμενη δεκαετία εξελίχθηκε σε ένα καινούριο σπορ  και οι πρώτες σχολές έκαναν την εμφάνιση τους στην Γαλλία από όπου προέρχεται και το γενικά χρησιμοποιούμενο όνομα του parapente που σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς στα Ελληνικά.
Η εξέλιξη του νέου αυτού αθλήματος ήταν και είναι ακόμη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα πτέρυγες απίστευτης απόδοσης από ότι αρχικά αλλά και ρεκόρ αποστάσεων που ξεπερνούν τα 500 χλμ!
 
parapente3Η διάδοση του αλεξιπτώτου πλαγιάς σε όλο τον πλανήτη είναι εδώ και χρόνια γεγονός με πρωτοπόρες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι πολύ διαδεδομένη και ενταγμένη στα πλαίσια των εναλλακτικών μορφών δράσης και τουρισμού όπως το ποδήλατο βουνού, το καγιάκ, η ορειβασία η αναρρίχηση κλπ.
Στην Ελλάδα από τα  τέλη του 80 έχουμε τους πρωτοπόρους του αθλήματος και ο αριθμός όσων ασχολούνται με αυτό είναι διαρκώς αυξανόμενος.
Ονειρευτήκατε ποτέ ότι πετάτε ?   Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ακριβώς αυτό το όνειρο!
Μπορείτε να πετάξετε ως επιβάτης σε διθέσιο   αλεξίπτωτο Πλαγιάς   και να ζήσετε την εμπειρία της πιο άμεσης και αγνής μορφής πτήσης που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος !
 
parapente4Δεν απαιτείται να «πηδήξετε» στο κενό , η πτέρυγα θα είναι πλήρως σχηματισμένη και θα πετάει  πριν εσείς αφήσετε το έδαφος !!!
Εάν μπορείτε να κάνετε μερικά γρήγορα βήματα , τότε σίγουρα μπορείτε να πετάξετε ! Η πτήση με αλεξίπτωτο Πλαγιάς   γενικότερα είναι εφικτή για οποιονδήποτε δεν ξεπερνά τα 110 κιλά.
Οι διθέσιες πτήσεις   πραγματοποιούνται στις Πλαταιές Βοιωτίας και στο Κανδήλι Μεγάρων. Καιρού επιτρέποντος   εμείς θα επιδιώξουμε να σας πάμε ψηλά έτσι ώστε να δείτε τον κόσμο απο μια άλλη οπτική γωνία που σίγουρα θα νοσταλγείτε για αρκετό διάστημα μετά την προσγείωση σας   !
Διαθέτουμε έμπειρους και πιστοποιημένους χειριστές διθέσιου αλεξιπτώτου πλαγιάς (διακρίσεις και πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, και μέλη εθνικής ομάδας επί σειρά ετών).
Ο εξοπλισμός είναι  τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε να κάνει την βόλτα σας στους αιθέρες, όσο πιο εύκολη και ασφαλή θα μπορούσε να είναι !
Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια σας και δεύτερη να έχετε ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης μετά την προσγείωση σας !
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να φορέσετε ένα ζευγάρι μποτάκια, ένα αντιανεμικό και να έρθετε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!!!Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
Σχόλια Επισκεπτών