ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

29.07.2015.
ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ (MOUNTAIN HIKING)
Ελάτε μαζί μας να περπατήσουμε κατόπιν συνεννόησης κάθε Σαββατοκύριακο και καθημερινές .
Κόστος  ομάδας αριθμού 6 άτόμων, για διαδρομές μικρής διάρκειας  2-3 ώρες 15€/άτομο, για διαδρομές μεσαίας  διάρκειας  4-6 ώρες  20€/άτομο, για διαδρομές μεγάλης διάρκειας  6-9 ώρες  25€/άτομο.
Οι περιπλανήσεις μας είναι μέσα στα μαγευτικά δάση των Τζουμέρκων.
 
Άπειροι συνδυασμοί από δασικούς δρόμους  και μονοπάτια συνθέτουν στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων ένα πίνακα μοναδικής ομορφιάς και ποικιλίας για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας.
Υπάρχουν διαδρομές  για όλα τα επίπεδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για απλή καθοδήγηση η πλήρη συνοδεία.

Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Ανάβαση Στρογγούλας. Το μονοπάτι ξεκινάει από το καταφύγιο Πραμάντων και έχει σήμανση σε όλη τη διαδρομή του. Αρχικά είναι αρκετά ομαλό και φαρδύ, ακολουθώντας πορεία δυτική. Στη συνέχεια αρχίζει να ανεβαίνει με έντονη κλίση ακολουθώντας τις βόρειες πλαγιές της Στρογγούλας μέχρι να φτάσει στην κορυφή.
Συνολική διάρκεια διαδρομής ανάβασης και κατάβασης 5 ώρες.
 
2. Διάσχιση Στρογγούλας. Η ανάβαση στην κορυφή γίνεται από την ίδια διαδρομή, στη συνέχεια ωστόσο ακολουθεί την κορυφογραμμή με κατεύθυνση νότια, μέχρι την κορυφή της Ρόκας. Στη συνέχεια κινείται δυτικά και περνώντας από την εκκλησία της Ανάληψης καταλήγει στην Άγναντα. Συνολική διάρκεια διαδρομής 10 ώρες.
 
3. Ματσούκι – Καλαρρύτες – Συρράκο. Το μονοπάτι ξεκινάει από το Ματσούκι με αρχική κατεύθυνση τη Μονή Βύλιζας, ακολουθώντας άνετο και ανακαινισμένο μονοπάτι. Στη συνέχεια διασχίζει πυκνά δάση φυλλοβόλων κατεβαίνοντας στο Μεγάλο Ρέμα. Ανεβαίνοντας συναντάει τον ασφαλτικό δρόμο που οδηγεί στους Καλαρρύτες. Διασχίζοντας το χωριό συνεχίζει με κατεύθυνση το Συρράκο. Η διαδρομή αυτή μπορεί να γίνει και τμηματικά: Ματσούκι – Βύλιζα και επιστροφή (1 ώρα), Ματσούκι – Καλαρρύτες (2 ώρες) και Καλαρρύτες – Συρράκο (1,5 ώρα).
 
4. Μελισσουργοί – Ρουίστα Κακαρδίτσας. Το μονοπάτι ξεκινάει από το χωριό Μελισσουργοί και αρχικά κατεβαίνει μέχρι την κοίτη του Μελισσουργιώτικου. Στη συνέχεια ακολουθεί το παλαιό μονοπάτι του Κοσμά του Αιτωλού που χρησιμοποιούν τώρα οι βοσκοί ανεβαίνοντας στον Σταυρό και από εκεί ακολουθώντας την κορυφογραμμή φτάνει στην κορυφή Ρουίστα στο συγκρότημα της Κακαρδίτσας.
Συνολική διάρκεια διαδρομής ανάβασης και κατάβασης 7 ώρες. 

5. Μονοπάτι Κουιάσσα – Πουλιάνα. Το μονοπάτι αρχίζει από τον δρόμο που οδηγεί στο Συρράκο από τη θέση Πουλιάνα και ακολουθώντας ένα καταπληκτικό δάσος στις απόκρημνες πλαγιές του Χρούσια, καταλήγει στον νερόμυλο της Κουιάσσας και στον δρόμο που οδηγεί στους Καλαρρύτες. Διάρκεια διαδρομής 1 ώρα.

6. Ανάβαση Καταφύδι. Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Καταρράκτης και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων, το Καταφύδι, σε υψόμετρο 2.394 μ.
Συνολική διάρκεια διαδρομής (ανάβασης και κατάβασης) 9 ώρες.

7. Μονοπάτι καταρρακτών Μελισσουργών. Το μονοπάτι ξεκινάει από το καταφύγιο Πραμάντων και ακολουθεί νότια – νοτιοανατολική πορεία χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις σε υψομετρικές, φτάνοντας στη βάση των καταρρακτών πάνω από το χωριό Μελισσουργοί.
Συνολική διάρκεια διαδρομής μαζί με την επιστροφή, 2 ώρες.
 
8. Μονοπάτι Μικροσπηλιάς. Το μονοπάτι ξεκινάει από το Δασικό Χωριό και αφού διασχίσει ένα πυκνό δάσος φυλλοβόλων, καταλήγει στο χωριό Μικροσπηλιά μετά από πορεία 1 ώρας.
 
9. Διάσχιση Αγίας Παρασκευής Αγνάντων. Το μονοπάτι ξεκινάει πάνω από την Άγναντα, από τον οικισμό Μακρύκαμπο. Διασχίζει ένα πυκνό δάσος ελάτης καταλήγοντας στην κορυφή Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια συνεχίζει νότια με κατεύθυνση τους καταρράκτες πάνω από το ομώνυμο χωριό.
Συνολική διάρκεια διαδρομής 2,5 ώρες.
 
10. Καταρράκτες Θεοδωριάνων. Η διαδρομή ξεκινάει μέσα από το χωριό Θεοδώριανα ακολουθώντας το παλαιό μονοπάτι ή τον δασικό δρόμο και στη συνέχεια από ένα ορεινό μονοπάτι οδηγεί στους καταρράκτες Θεοδωριάνων, οι οποίοι έχουν νερό όλο το χρόνο.
Συνολική διάρκεια διαδρομής 2 ώρες.
 
Παρακάτω δείτε  διαδρομές στα Τζουμέρκα και κάποιες φωτογραφικές στιγμές της περιοχής.
« από 3 »
Author:

Σχόλια Επισκεπτών