Άθλος Τζουμέρκων 2015

Άθλος Τζουμέρκων 2015

14.05.2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα απόκρημνα και πανέμορφα Τζουμέρκα, εκεί που υπάρχουν μόνο ανηφόρες και κατηφόρες, ξεκίνησε για δέκατη τέταρτη χρονιά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο αγώνας για τους λάτρεις αυτού του τερέν, ο Άθλος Τζουμέρκων 2015, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.run-athlos-tzoumerkon-2015-10-300x199
Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων  ήταν το χωριό  Άγναντα Άρτας.
Οι μεγάλες διαδρομές δεν ήταν για νέους αθλητές και απαιτούσαν πολλή εμπειρία στο ορεινό περιβάλλον, αλλά για αυτούς είχαμε σχεδιάσει τις μικρές διαδρομές (fun race) στις οποίες μπορούσε κάποιος να πάρει μια δυνατή γεύση του αγώνα και του ορεινού όγκου της περιοχής.
Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το χωριό Άγναντα Άρτας.
Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος μόνο ορεινή ποδηλασία (BIKE), ή ορεινό τρέξιμο (RUN) ή και τα δυο αγωνίσματα μαζί.
11209639_752161831565954_4556712313005212378_n-300x199Επίσης μπορούσε να επιλέξει ποια από τις δυο διαδρομές ορεινής ποδηλασίας (bike) ήθελε να κάνει, οι οποίες έγιναν ταυτόχρονα την Παρασκευή και ποια από τις δυο διαδρομές ορεινού τρεξίματος (run) ήθελε να κάνει, οι οποίες έγιναν ταυτόχρονα την Κυριακή.
O Άθλος Τζουμέρκων 2015 όμως ήταν και τα δύο αγωνίσματα (bike+run), με την επιλογή στις μεγάλες διαδρομές.
Μεγάλος νικητής για άλλη μια χρονιά ήταν ο Πέτρος Τυρολόγος, με συνολικό χρόνο 5h40΄56΄΄.
Tην Πρωτομαγιά έγιναν οι αγώνες της ορεινής ποδηλασίας του Άθλου Τζουμέρκων 2015, στους οποίους συμμετείχαν 60 αθλητές. Η μεγάλη  διαδρομή marathon 45 χιλιομέτρων  ήταν πολύ απαιτητική και τεχνική έτσι όπως ταιριάζει στο mtb και στην περιοχή.
Λίγο πριν την εκκίνηση, η ομάδα των παιδιών με κρουστά από την Άρτα, οι KrotalArta έδωσαν έναν rock ρυθμό και «ζέσταναν» τους αθλητές.run-athlos-tzoumerkon-2015-150-300x199
Φωτιά πήραν τα μονοπάτια των Τζουμέρκων από τα λάστιχα της «αφρόκρεμας» των αναβατών που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στον πλέον ξεχωριστό αυτό αγώνα που είναι για ….λίγους.
Πραγματικά μέχρι να δούμε τον Πέτρο Τυρολόγο, περσινό νικητή και φαβορί του αγώνα, να περνά την γραμμή του τερματισμού δεν ξέραμε τι θα γίνει από την πίεση που δεχόταν κυρίως στα 2/3 του αγώνα από τον Κώστα Ορφανουδάκη και τον Γιάννη Ματθαιάσο .
Πολύ κοντά ήταν ο Χρήστος Μυλωνάς, ο Παναγιώτης Δρακονταειδής, ο Κώστας Μπούκας, ο Συλβάν Γκομπέλ, ο Θανάσης Κουκουλιέρος, ο Βασίλης Βιτζηλαίος, ο Κυριάκος Κωνσταντακόπουλος, ο Κώστας Μάτης, ο Νώντας Λαμπρακόπουλος, ο Νίκος Ροδίτης.
Παράλληλα έγινε και ο αγώνας των 17 χιλιομέτρων, ο οποίος ήταν το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής. Ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι συμμετείχαν αρκετοί νέοι αναβάτες από τον ΠΟΑΡΤΑΣ.
bike-athlos-tzoumerkon-2015-222-300x199Η πρώτη τριάδα αποτελούνταν από τους Δημήτρη Στεφάνου, Οδυσσέα Κουκιέση και Λάμπρο Φλετούρη.
Το απόγευμα  έγιναν οι απονομές στην ορεινή ποδηλασία (BIKE) σύμφωνα με τις κατηγορίες που θα είχαν σχηματιστεί ανά διαδρομή και βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι αθλητές, με ειδικά σχεδιασμένο έπαθλο από την Bizart galleries ο πρώτος νικητής και μετάλλια οι υπόλοιποι. Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
 
Την Κυριακή  έγιναν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στους οποίους συμμετείχαν 63 αθλητές και αθλήτριες. Ο run-athlos-tzoumerkon-2015-8-300x199αντιδήμαρχος κος Χαχούλης Φώτιος καλωσόρισε τους αθλητές και έδωσε την εκκίνηση. Η μεγάλη διαδρομή ήταν 23 χιλιόμετρα  και η μικρή 11,7 χιλιόμετρα από 10 που αρχικά είχε σχεδιαστεί. Πρώτος τερμάτισε στα 23 km ο Πέτρος Τυρολόγος, ενώ στα 11,7 km πρώτος ήταν ο Θανάσης Κουρής.
Το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν οι απονομές στο ορεινό τρέξιμο (RUN) σύμφωνα με τις κατηγορίες που είχαν σχηματιστεί ανά διαδρομή και βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι αθλητές, με ειδικά σχεδιασμένο έπαθλο από την Bizart galleries ο πρώτος νικητής και μετάλλια οι υπόλοιποι.
bike-athlos-tzoumerkon-2015-37-300x199Δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και ημερολόγια του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Στις βραβεύσεις της Κυριακής παρευρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κος Καρύδης Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος του  Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων κος Μπαζούκας Αθανάσιος.
Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές του αγώνα μας που ήταν: ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Τσιάμαντας Κωνσταντίνος, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, http://www.bizart.gr/ , http://www.wish-bars.gr/, http://naturapharm.gr/ , ο φούρνος του Χρήστου Αρβανίτη, οι ταβέρνες του χωριού: τα Τζουμέρκα, το Πανόραμα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε την ομάδα των ανθρώπων από το χωριό, που στήριξαν τον αγώνα ως κριτές, τους KrotalArta και όλα τα παιδιά του χωριού που δραστηριοποιήθηκαν από νωρίς και βρίσκονταν στις θέσεις τους ως δείκτες μέχρι και την λήξη των αγώνων.
Μείνετε συντονισμένοι για τον Άθλο Τζουμέρκων 2016.
MTB-RESULTS-ATHLOS-TZOYMERKON
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MTR ΑΘΛΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 2015
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:   MBIKERunning news
Author:

Σχόλια Επισκεπτών